Dag cloudwatervrees

Enig idee welk deel van uw budget naar ICT gaat? Niet schrikken: volgens de Facility Cost Index gaat het om 25%. Het gaat dan niet alleen om de aanschaf van computers en programma’s, maar bijvoorbeeld ook om het beheer en onderhoud en de aanschaf of hernieuwing van licenties. En wat dacht u van antivirussoftware of een goede firewall?

Voordelen werken in de Cloud

In dit rekenvoorbeeld laten we u zien dat werken in de Cloud aanzienlijk goedkoper is. In totaal kunt u wel 30% besparen door over te stappen op deze manier van werken. Met een persoonlijk PC-plan voor werknemers zelfs nog meer.

Snel kunnen aanpassen

Een deel van de kostenbesparing is niet direct zichtbaar. Kiezen voor een cloudoplossing betekent ook dat u als bedrijf wendbaarder bent. Plotseling meer mensen in dienst of voor een korte periode een andere toepassing nodig? Geen probleem. Andersom werkt het natuurlijk: terugschalen als de werkzaamheden daar om vragen, zonder dat u met dure ongebruikte servers blijft zitten. Nog een voordeel: uw updates worden automatisch uitgevoerd en u betaalt per gebruiker.

Cloudgebruik stijgt

De cloudwatervrees is allang voorbij. Inmiddels is 86% van de Nederlandse bedrijven bekend met cloudoplossingen. 78% van de bedrijven werkt ook in de cloud. Logisch, want wie wil er nou niet altijd bij zijn gegevens kunnen? Cloud computing maakt werken niet alleen goedkoper maar ook gemakkelijker. Met een steeds flexibeler wordende markt en werkplekomgeving is werken in de cloud een logisch alternatief voor uw reguliere ICT-plan.

Ook uw ICT-kosten verlagen door te werken in de cloud? Neem dan zeker eens contact op met NDC-IT voor een voordelige oplossing.