GDPR makkelijk uitgelegd

Staat 25 mei al in uw agenda? Vanaf die datum is de GDPR/AVG van kracht. Een nieuwe wet die de privacy van klanten beter beschermt. Over de wet wordt veel gepubliceerd en veel ondernemers worden daardoor een beetje zenuwachtig. Nergens voor nodig. De GDPR is namelijk heel makkelijk uit te leggen:

Wie klantgegevens verzamelt en bewaart, moet in simpele en heldere taal uitleggen waarvoor die worden gebruikt.

De formulering moet heel precies zijn. Dus niet langer: “We gebruiken uw gegevens voor marketingdoeleinden.” Leg uit welke gegevens u waarvoor gebruikt. Om een klant te laten weten of een bepaald product weer op voorraad is bijvoorbeeld.

Voorbeeld opslaan klantgegevens

Bent u eigenaar van een schoenenwinkel en vraagt u om iemands schoenmaat in een webformulier? Leg dan uit dat u dit doet om iemand op de hoogte te stellen van aanbiedingen voor die specifieke schoenmaat. Het is belangrijk om dat zo precies mogelijk te doen voor alle gegevens die u verzamelt, want natuurlijk gaat de verordening wel wat verder dan een schoenmaat.

Lees meer handige informatie over de GDRP